Inclusief samenwerken

Ken jij je eigen vooroordelen? De beste samenwerking ontstaat namelijk wanneer je je bewust bent van je eigen vooroordelen. Helaas zijn vooroordelen onvermijdelijk. Het is een natuurlijke manier om structuur aan te brengen in de informatie die we krijgen. We passen het allemaal toe.

training

Vooroordelen zijn in je nadeel

Vooroordelen zijn meningen over een persoon of groep mensen die meestal zijn gebaseerd op stereotypen. Stereotypen zijn algemene beelden over de kenmerken, eigenschappen en gedrag van een groep mensen. Vooroordelen staan samenwerking vaak in de weg. Nadelig dus voor werkgevers. Je wilt immers het beste samenwerkende team.

Word bewust van je vooroordelen

Via een training kun je je bewust worden van je vooroordelen en/of van die van je team. Harriet is gecertificeerd trainer via het College voor de Rechten van de Mens. Zij geeft sinds 2014 praktische, interactieve trainingen waarin je ogen geopend worden. Tijdens de training ligt de focus onder andere op: 

bewustwording van stereotypen

effecten van stereotypen in de praktijk

het belang van een discriminatievrije werkvloer

het juridisch kader

teamdynamiek

los onderdeel 2
los onderdeel 4
Vertrouwenspiegel Hoe open zijn we hier

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor teamleiders, managers en iedere collega die onderdeel is van een team. 

Wat is het resultaat?

Je weet meer over de werking van vooroordelen over groepen.

Je hebt ontdekt hoe je anderen beoordeelt en in welke valkuilen je daarbij stapt.

Je hebt ontdekt welke bewuste en onbewuste stereotype denkbeelden je zelf hebt.

Je weet hoe je inclusiever kunt samenwerken.

Praktisch, interactief en op maat

De praktische en interactieve training maken we altijd op maat. Naar aanleiding van ons maatwerkgesprek bepalen we welke tools we het beste kunnen inzetten om leidinggevenden handvatten te bieden en/of om een team te begeleiden. Denk aan: bewustwording, deep democracy, gesprekstechnieken, management drives etc. Na afloop evalueren we de training graag samen en geven we advies over het vervolg. 

Interesse in een oriënterend gesprek? Maak een afspraak!