Vertrouwenspiegel Hoe doen we dat

Over ons

We hebben elkaar gevonden in onze vastberadenheid en intrinsieke motivatie om organisaties en mensen te helpen bij het bevorderen van een gezonde werkcultuur. Een werkcultuur waarin veiligheid en inclusie worden omarmd. Door te werken aan vertrouwen, gelijkwaardigheid en participatie, kunnen we een omgeving creëren waarin alle medewerkers zich gewaardeerd voelen en het beste van zichzelf geven.

icoon vertrouwenspiegel

Na jaren te hebben gewerkt als zzp’ers hebben wij in 2023 onze kwaliteiten verbonden onder de naam Vertrouwenspiegel.

Los onderdeel 03

Over Harriet

Altijd op zoek naar het onbekende. En het liefst altijd onderweg naar iets moois. Ik word gedreven door nieuwsgierigheid naar mensen, gedachten en inzichten.

Mijn loopbaan: ‘een route langs verantwoordelijkheid’

Al jong voelde ik me voor veel dingen verantwoordelijk. Dat leidde tot functies waarin ik die verantwoordelijkheid ook kreeg. In de werving- en selectiebranche werkte ik van intercedent tot algemeen directeur. Als trainer en coach neem en geef ik inmiddels bewust verantwoordelijkheid. Graag help ik jou bij je zoektocht naar verantwoordelijkheid ten opzichte van jezelf, jouw team en jouw organisatie. Waarbij je ook van mij hoort op welke momenten je even geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen.

Mijn kernwaarden: ‘authenticiteit, oprechtheid en verbinding’

Ik heb mensen om mij heen gevraagd mij te omschrijven. Zowel zakelijk als privé typeren ze mij als eerlijk, loyaal en betrouwbaar. En ook als inlevend, inspirerend en uitnodigend. Ik benoem zaken zoals ze zijn. Een vriend zei: ‘Als jij iets aangaat, dan sta je er ook voor. Zowel voor vrienden als voor werk. Dat is loyaal, maar ook authentiek. In de zin dat je echte verbinding zoekt en daar zorgvuldig mee bent. Je kunt in een contact moeilijk ‘onecht’ zijn. Of beter gezegd: dat wil je niet!’

Laten we elkaar ontmoeten!

harriet
los onderdeel 2
jos

Over Jos

Blijf jezelf ontwikkelen en blijf geloven in je eigen potentie. Ik zie altijd mogelijkheden voor groei in anderen en mezelf. Soms om tot nieuwe situaties te komen, soms om te blijven in de situatie waarin je zit, maar waar de omstandigheden zijn veranderd.

Ik kan putten uit een jarenlange werkervaring in het HR-vakgebied. Als projectleider, HR-manager en -adviseur, als coach, als zelfstandig HR-professional en als gecertificeerd extern vertrouwenspersoon. Mijn professionele carrière heb ik gewerkt in verschillende branches, zoals de zorg, sport, overheid, industrie en politiek. Altijd vanuit de gedachte om de organisatie en de mensen in de organisatie te begeleiden in het verder ontwikkelen van hun eigen potentieel. Soms door grote veranderingen, soms door kleine projecten of soms op mensniveau als coach en adviseur.

Ik ben een nuchter persoon en word vaak door collega’s, coachees en opdrachtgevers omschreven als gedreven, no-nonsens en geduldig, maar ook kritisch en confronterend. Door de manier waarop ik in mijn werk en in het leven sta (positief en niet-oordelend) ben ik in staat goed te luisteren en snel tot de kern van een probleem te komen. Ik ondersteun, coach of begeleid jou of je organisatie vervolgens om desgewenst tot een oplossingsrichting te komen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op voor het inplannen van een afspraak!